2014. szeptember 20., szombat

La Basílica Galería Barcelona

Bevallom őszintén, hogy régen a "mindenki inspirálódik valahonnan", "az alkotás nem úgy megy hogy csak leülsz és csinálsz valamit" és hasonló rigmusokat nagy hülyeségnek tartottam. Mi, az hogy nem úgy megy, hát dehogynem! - gondoltam. Most meg leülök amikor van tíz percem a vázlatfüzetemmel, és doszt nem jön semmi... üres az agyam mint a Kalahári-sivatag. Bezzeg amikor aludnom kellene, vagy éppen beszélgetek valakivel és jönnek a képek, mert "de jól néznek ki az ablakon az esőcseppek" és hasonlók...Szóval kell az inspiráció, és az idő is az inspirálódásra, úgyhogy megmutatom én honnan szoktam ötleteket meríteni:

Van/volt szerencsém sokat utazni, és minden utazásom során két dolog van amit igyekszem mindenképpen megtenni:
- meglátogatni a helyi piacot (mert imádok főzni és enni, de ez egy másik történet)
- benézni egy-két ékszerészetbe, bolhapiacra, ékszer-galáriába (mert rajongok az ékszerekért)

To tell the truth I used to think that the rhythms like "everyone has to be inspired by others" and "doing art is not just sitting somewhere for 20 mins and creating a masterpiece" are bullshit. How come it is not like that? Of course it is!
Now, when I have 10 mins I'm doing nothing but staring at my blank sketchbook and waiting for the big ideas to come...of course they are not coming at all. When do they appear? Surely in the most unsuitable moments: when I should have been sleeping after a long workday, or when I'm talking to someone who inspires me, etc... So yes, all of us need inspirations and we have to take the time for being inspired. I will show You what I use for this purpose: 

No matter where I travel I always try to visit one of the following places: 

- the local market (because I love cooking and eating...but this is another story :))
- jewelry galleries, flea markets or studios (because I love jewelries) 


                                          Nézelődés Balin a Blanco múzeumban, illetve Barcelonában....igen, ékszert választani komoly dolog :D
Yearning for some beauties in Blanco Museum Bali, and also in Barcelona....yes, choosing a jewelry is a serious issue :D                                          Üvegre tapadó csajos üzemmód Salzburgban, és "ugye kaphatok egy ilyet"-mosoly egy amszterdami bolhapiacon :)
"Sticking on the shopwindow" mode ON, and throwing the "tell-me-I-can-get-one" glance at my husband :) 

A legfantasztikusabb hely pedig ahol eddig jártam: Barcelonában a La Basílica Galería.
Ami ott van kb 90 nm-en, az valami fantasztikus! Nem tudsz elképzelni olyan anyagot, formát, designt amiből ott ne lenne ékszer kiállítva! :) Ahogy az előző bejegyzésben említettem Neked: ki is választottam egy gyönyörű gyűrűt, de hamar kiderült, hogy amit az ékszer sorszámának / kódjának néztem, az valójában az ára... Sebaj - gondoltam - van ott egy pár fülbevaló is B terv gyanánt, amikről kiderült, hogy platinába foglalt nyers gyémánttal díszitett példányok, úgyhogy ezen a ponton szemrebbenés nélkül közöltem az eladóval, hogy kicsit más árkategóriára gondoltam (mondjuk egy nullával másabbra) :D Szóval hatalmas mennyiségű gondolattal és egy gyönyörű ginko levél függővel gazdagabban jöttem ki a La Basilícából. De beszéljenek helyettem a képek és a honlap:  

http://www.labasilicagaleria.com

The most inspiring place I have ever been is the La Basilica Galería in Barcelona. What I found there on that 90 square meters is the heaven itself! You cannot imagine a material, shape or design which could not be found there! As I mentioned in my previous post I had chosen a beautiful ring, but it turned out that the numbers what I thought to be the code of the ring were its price...okay, no problem, I still had a Plan B in the form of a fantastic pair of earrings...yes, they were raw diamonds with platinum holders. This was the moment when I informed the shop assistant that my budget didn't consist that much "0"s :) Finally I left the gallery with beautiful memories and a unique antiqued silver pedant. But the pictures and the webpage speaks for themselves!

www.labasilicagaleria.com


                                         Szürreális...
                 Surreal...

                                          Mesebeli...
                                          Legendary...

                                          Ösztönző... 
                                     Suggestive...

...és szerelembe ejtő (a fenti stílusú volt az áhított gyűrű)
...and makes me fall in love (the ring had the same style)

                                         Csodálatos :)
                                         Magical:)


Kíváncsi vagyok, Neked hogy tetszenek. Szerintem fantasztikusak, és igen talán nem mindegyik hétköznapi, hordható darab, de elindítanak valamit az emberben. Nem mást, mit a válaszkeresést a kérdésre: Miért ne lehetne másképp? Miért ne lehetne a határainkon túl? :-)

Do You like them? I think they are fantastic, event though I accept that some of them are not ordinary pieces, but they push you further. They force you to answer the question: what if I choose the other way? Why not crossing our own boundaries? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése