2014. december 24., szerda

A legszuperebb karácsonyi ajándék // Best Xmas present ever

Pár nappal karácsony előtt felhívott az egyik nagyon kedves gyerekkori barátom, hogy "...hááát, a barátnője biztosan nagyon örülne egy egyedi ékszernek...."
Hősiesen bevallom - nincs mit titkolnom - már megjelent előttem a kép, hogy nagyüzemben gyártok ékszert az utolsó pillanatban. De szerencsére Roland folytatta is a mondókáját: ő igazából arra gondolt, hogy a segítségemmel ő szeretné elkészíteni Boginak a kis karácsonyi ajándékát, egy - DASH - ékszert :) 

One of my really good friends just called me some days before Christmas that he had a brilliant idea: to give a handmade jewelry to his girlfriend as a gift...I have to admit that the first thing came to my mind was a picture showing me desperately producing jewelries under the Xmas tree. But fortunately Roland continued: he wanted to create the jewelry himself with my assistance :) 

Most minden lány, asszony, kiscsaj tegye a szívére a kezét, és válaszoljon: nem ez a legromantikusabb és legcukibb DIY ajándék egy férfitől? Én totál odáig voltam az ötletért, úgyhogy természetesen azonnal igen-t mondtam! Lenyomatos gyűrűt készítettünk, de beszéljenek helyettem a képek....

And now girls, mothers, daughters swear: isn't this the most romantic and sweetest DIY gift you ever heard about? I immediately fell in love with the idea so said "yes" very quickly! We created a ring with some pattern in it, but let the pics speak for themselves...

..."már hogy ne tudnék tökéletesen fűrészelni?! Hiszen apukád volt a technika tanárom!" :)
..."of course my sewing technique is perfect, your father was my DYI-teacher!" :)


Persze a hülyeség az megy...
Have fun, anytime, anywhere...


Büszke vagyok az ifjú Padavan-ra...
I'm really proud of the little Padavan... 


Viszont a méretezést és az elhelyezést komolyan kell venni!
Positioning of a ring is a serious thing!


Az oldalak megreszelése...
After rasping the sides...


...és a meózás után...
...and having the quality control in place...


...kitalálta Rolcsi, hogy legyen minta is a gyűrűn. Az első ötlet egy B betű volt, ami egy szívet formált volna, de aztán jött az isteni szikra: szívdobbanás! (Ilyet még az Igazából szerelem forgatókönyvírói se csűrnének oda csattanónak :))
...Rolcsi decided to cut a B into the metal. But after this very first idea he found the best one: a heartbeat! (Even the scenarist of Actually love could learn from him :))


Vannak még a felszerelés terén hiányosságaim, na :)
I still have a lot to improve when it comes to my tools :)


Azért néha eluralkodott rajtam a "jesszus, ebből mi lesz!?" hangulat :D
Sometimes I felt the "OMG, what's going on here!?" feeling :D


De Rolcsi tényleg minden részletre figyelt
But Rolcsi was really precise


És végül elkészült a remekmű (a középső ujj margójára: a fiúk márcsak ilyenek, kell egy kis macho feeling...)
And finally the big artwork had been finished (as a side note to the middle finger: this is how it goes, boys need some machoism...) 


Ez az este nagyon sokat adott nekem: jó volt látni, hogy egy pasi mire képes a szeretett nő kedvéért, örültem, hogy két olyan ember a főszereplője ennek a történetnek, akik szívemnek nagyon kedvesek, és azt is megtapasztalhattam, hogy csodás eredmény érhető el megfelelő pedagógiai módszerekkel...        :DDDD

This evening really gave me a lot: it was heartwarming to see what a man can do for his beloved one. I loved that this story is about two people who are really close to my heart. And last but not least it had been proved that good pedagogic methods (see the below illustration) deliver strong result... :DDDD




1 megjegyzés: