2014. december 18., csütörtök

Az első önálló Magic Monday // My first Magic Monday on my own

Úgy látszik ez a Magic Monday név ragadt a kis foglalkozásaimra (Anyukám nagyon aranyos volt, egyik galériás este után felhívtam és megkérdezte "most lett vége a szakkörnek"? Jót kacarásztunk :-)), és ezen a héten volt az első alkalom, hogy itthon tevékenykedtem. Volt is hozzá kedvem, és jött is ötlet, hogy domborítsak, ugyanis az igazat megvallva, amióta megjött a domborító szettem, még nem tudtam úgy Isten igazából kipróbálni.  

From now on "Magic Monday" title is officially used for my Monday evenings, however this week was the first time when I practiced at home. I definitely wanted to use my dumping set as I hadn't had the time for getting to know it better since it arrived.


Most sorolhatnám, hogy kivágtam egy kör alakú alapot, fűrészeltem bele kis csírákat (nekem ez jut róluk eszembe), aztàn domborítottam, stb, stb...ezt mind látjátok a képeken. Ráadásul nem tudom, hogyan jött a minta, egyszer csak eszembejutott...ami fura, hogy nekem olyan tavaszi érzetem van tőle, mert tényleg kis csírák ugranak be róla (pedig várom a karácsonyt is, esküszöm :-))

To be honest I don't have a clue from where this pattern came to my mind, but I really have a "spring-like" feeling about it. It looks like germs, doesn't it? (okay, okay, I know that spring is still far away and I swear I'm really glad having Xmas around the corner) Mivel a forrasztást nem lehet eleget gyakorolni, így úgy döntöttem, hogy kap egy alapot a kis domború remekmű, aztán gyűrű lesz belőle. Ennél a forrasztásnál egy kicsit izgultam, mert ilyet még nem csináltam, de szépen sikerült, (ahhoz képest, hogy az első :-))

I decided to practice soldering so I cut a base for the dumped top...I was a bit excited as this kind of soldering was new for me, but it was easy...

 


A gyűrűkarika forrasztása már nem volt újdonság, és már csak össze kellett forrasztanom a két részt, és kész is. Ezt a galériában úgy szoktuk csinálni, hogy az alap van a munkapadon és egy szorítófogó segítségével ráhelyezzük a karikát, majd forrasztjuk. Igen ám, de most kellett szembesülnöm azzal, hogy szorítófogóm nincs (nemhogy haramadik kezem - ez egy spec szerszám) úgyhogy nincs más hátra mint előre, mert én ugyan itt abba nem hagyom! Megoldás? Mi sem egyszerűbb: megtanulok bal kézzel forrasztani. Itt. Most. Rögtön. Tehát jobb kézben csipesz amivel odatartom precízen a karikát az alaphoz, bal kézben pedig a forrasztópisztoly....igen, ez élőben ugyanolyan rosszul néz ki, mint amilyennek hangzik :D de sikerült! (Naná! ;-))

Forming of the ring shape itself wasn't a big deal so I just had to solder the two parts together and that's all...this "solder the two parts together"-thing is a 2-minute work at the gallery thanks to the help of a so called "third hand" (this is a special tool) BUT I don't have this tool at home. But come on, who cares? I will not finish here...me? Never ever! Any solution? Of course: I will learn how to solder by using my left hand (easy peasy, no matter I'm right-handed). So I held the ring with tweezers in my right hand and tried to point the flame of the soldering-iron to the right part of the ring with my left hand...yes, it looks as horrible in reality as it sounds :D But I succeeded! (of course! ;-)) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése