2016. szeptember 10., szombat

Nézz fel, légyszi! // Just look up for a minute, please!

Egy icipicit fura úgy írni egy offline projectről, hogy már két órája kotorászok a gépen miközben kint süt a nap és csiripelnek a madarak, de találtam egy képet, és eszembe jutott a tavalyi 48 órás kihívásom. Ültem a 2es villamoson, a világ egyik legyszebb villamosvonalán, és azt néztem, hogy 10-ből 9 ember fel sem néz a telefonjából, miközben suhan el mellette a parlament, a budai vár látképe, a pesti vígadó...
Hazamentem, ledobtam a táskámat és elkészítettem ezt a kis tárgyat, aztán megfogadtam, hogy legalább két napon keresztül mellőzöm a virtuális világot...

It's a bit odd to write about an offline challenge right after spending two hours with organizing photos on my computer however the weather outside is sunny and inviting. I just found this pic about one of my last year's projects which had been inspired by a ride on one of the most beautiful tram lines in the world. No matter if we passed by the beautiful building of the parliament, or the breathtaking view of Buda castle district, 9 people out of 10 were constantly looking at their mobiles (yes, I know most probably reading a life-changing article on HBR, or taking a virtual tour in Louvre...) 

At home I designed this small sculpture and decided to go offline for 48 hours......röviden és tömören: kb 6 órán keresztül bírtam, de csak azért mert aludtam... :)
Ma már a Facebook és az Instagram nem csak szórakozás, hanem munkaeszköz is, hiszen ezeken a platformokon érlek el benneteket. Azt azonban szeretném elérni, hogy a kötelező teendőimen kívül csökkentsem ezek használatát, és szánjak időt a családomra, barátaimra, élményeimre is....vagy rosszabb esetben egy igazi könyv lapjait bújjam a tabletem símogatása helyett :) 

...okay, to cut it short: I made it...for 6 hours (just because I was sleeping) :) 
I realized that this challenge is not only tougher than I thought but also it's a luxury to ignore and eliminate social media from my life, due to the fact that Facebook and Instagram are the most common platforms I can reach you all. 
But I swear once I'm done with my daily FB-dose, you will see me with a real book in my hands :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése