2015. április 17., péntek

Örökbeadás és maffiamódszerek tanulmányozása (avagy öntsünk betont) // Adopting and concrete casting

Adtál már örökbe szerszámot? Még nem?
Akkor itt az ideje, hogy meglátogasd a "betonos" csajokat akik a Beton Project keretein belül frankó dolgokat hoznak létre, például ezt a betonból készült mozgó "párnás" padot vagy szuper köztéri bringatárolót

Have you ever adopted some tools? If not it's time to visit the girls running Concrete Project and creating such cool design furniture like the below one.Szóval pár hete fogtam magam, vettem pár kilo gipszet, fóliát, ecsetet és elindultam a Műegyetem felé ahol a Mettup Lab-ben betonozhattam kicsit cserébe az örökbeadott eszközökért :) Mondjuk vicces volt betenni a lábamat az egyik legnagyobb egyetemi körzetbe, kacarásztam is volna útközben ha nem éppen modern Mary Poppinsként egyik kezemben egy üveg nitrohigítóval hadonászva küzdök az elemekkel (50km/órás szél és kitartóan, nagy cseppekben hulló eső). Így viszont nem kacarásztam, csak odaérve konstatáltam, hogy a bolond áprilisi időjárásnak köszönhetően egyedül voltam Kingával és Adrival. De legalább maradt idő egy kis beszélgetésre, műhelytitkok ellesésére és persze egy hadseregnyi csikóhal, puzzle, csillag és eperke kiöntésére :)

So some weeks ago I bought a kilo of gypsum, brush, foil and decided to visit the girls at Mettup Lab. As the lab is located in the heart of the Technical University of Budapest I was a bit embarrassed (however if I think it through there are of course students at my age). But still I could not really concentrate on my feelings as I had to concentrate on reaching my destination without being 100% wet due to the heavy thunderstorm...grabbing the tools and a bottle of attenuant in one of my hands and an umbrella in the other as a modern Mary Poppins. Thanks to the foolish April weather it was only me and the hosts at this workshop so we had a lot of time to chat and I could make a lot of experiment.
Persze nem fértem a bőrömbe, úgyhogy gyorsan lenyisszantottam a kabátgombomat és kiöntöttem azt  is! Mert jó kis ötletek vannak ám a fejemben a beton használatával kapcsolatban! Tudom sokan nem rajonganak érte, olyan befejezetlennek látják, olyan snassznak, de szerintem megfelelő formával, anyagokkal kombinálva nagyon izgalmas és különleges dolgok szülehetnek betonból...jó mondjuk a lenti csikóhal nem hiszem hogy helyet kapna a MET-ben (max az időszakos kiállításban :D)

Of course I had to listen to my crazy inner voice and tried to cast one of my buttons. However most of the people are not really big fun of concrete I like this material and it's exciting to see how it cooperates with other shapes, materials.
                                                            Ő nem lett az áldozatom


Persze a betont hagyni kell szépen megkötni (hajjaj, milyen szép is volt amikor az aknafedő melletti friss betonozáson végigszambázott az éppen aktuális háziállat...lehetőleg kutya-macska-japán tyúk sorrendben) úgyhogy fájó szívvel ugyan, de ott kellett hagynom a komoly művészeti értékkel bíró alkotásaimat egy időre.
Egy rövid egyeztetés Kingával és csütörtökön el is tudtam ugrani a kész remekművekért, amiket egy kicsit noszogatni kellett, hogy kibújjanak a "bőrükből"

The only feature of concrete which I didn't like is that it takes time to become hard, so I had to leave my masterpieces there and schedule a second meeting with Kinga.  Végül a kis csikóhal ma elfoglalta helyét az iróasztalomon (így szerencsére a kollégáim előtt is bizonyítást nyert a cáfolatom a betonozós másodállásommal kapcsolatban)

Finally my seahorse found his place on my desk in the office (so I could also prove to my colleagues that I'm not a mason in my free-time)                                          Ééés a beton gomb is megjelent a kabátomon

                                               


Ráadásul ez még csak a jéghegy csúcsa, mert mint mondtam, komoly terveim vannak ezzel az anyaggal, remélem hamarosan mutathatom hogyan andalognak a fémmel kéz a kézben ... le fog esni az állad, igérem! :) 

And this is only the top of the iceberg as I have big plans combining this material with copper...hopefully I can show you some jewelry soon ... I promise you will love it! :)   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése