2014. október 15., szerda

Nem hegesztünk! Forrasztunk // We are not welding! We are folding!

A férjem az ékszerkészítési tevékenységeim összességét elnevezte hegesztésnek, így sokkal egyszerűbb és viccesebb is, viszont folyamatosan ez jön a számra. De nem, nem hegeszteni járok, és nem úgy nézek ki mint a Flashdance-ben a csaj :-))

It is a pity that my husband decided to call my jewelry making hobby as "welding", as this is coming to my mouth each time I'm talking about it. But no, I'm not welding and I definitely don't look like the girl from Flashdance :))


Szóval a hétfői órán forrasztottunk, aminek kifejezetten örültem, mert forrasztanivalóm éppen akadt, nem is kevés: a kis akasztó az áttört medálra és a tollas hengerelt medálra, plusz a feladat, ami különböző gyűrűk forrasztása volt.

So last Monday we practiced the folding, which I was really happy about as I had quite a lot of pieces I could practice on: I had to stick the small holder on the back of my filigree pedant, plus I had to learn how to fold rings.


Maradjunk annyiban, hogy forrasztani - főleg szépen - nem egyszerű. Ha összegeznem kellene az egésznek a lényegét akkor azt mondanám, hogy gondolj aaaaa......prrrrrr...tüütütrűűűű....a buborékfújó fején lévő játékra, ahol a kis golyót a lyukba kell varázsolni (na fogadjunk, hogy erre nem gondoltál! :)) A golyó a forraszanyag (mi sterling ezüsttel dolgozunk a rézből készült ékszerek esetében), ami - miután meggyőzted, hogy olvadjon - arrafelé folyik ahol melegebb van. Ez így most marha egyszerűen hangzik, de aki forrasztott már egy pici akasztót (ami ezerszer előbb felhevül) egy nagy medálra (ami pedig az istenér nem akar melegebb lenni, mint az az icipici sz..khrm) az nem vigyorog ennél a résznél.

Let's agree that folding correctly is not easy at all. If I had to sum up the vitals of folding I would ask you to think about theeee......preeeeee....tadaaaaam....the tricky game on the top of the bubble pipe (bet this is not what You were thinking about!!! :)) The small ball is the solder and after you convinced it to melt, it is flowing to the direction of heat. I know, I know, it sounds really simple, but you can believe me, it is a crumb of comfort!

Megosztom veled életem második forrasztásának eredményét egy nagyon közeli képben. Nem szép, nem pontos, de az enyém :)

These are the result of my second folding in a macro pic. Not nice, not precise, but it's mine :)




Jövő héten viszont lesz időm gyakorolni....majd megmutatom az eredményt! :-)

But! Next week I will have plenty of time for practicing, so I will come with the results, hope you will see the development... ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése